You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Tereyağlı Ve Sarımsaklı Karides Güveç

Tereyağlı Ve Sarımsaklı Karides Güveç

⭐⭐⭐ Süper Moderator
Tereyağlı Ve Sarımsaklı Karides Güveç
[Resim: tereyagli_ve_sarimsakli_karides_guvec-cc...65d8cc.jpg] Tereyağlı Ve Sarımsaklı Karides Güveç Tarifi İçin malzemeler <b>Daha Alçak Kat Tereyağlı ve Sarımsaklı Karides Güveç Malzemeleri</b>

400 g çimçim karides2 diş sarımsak2 çarliston biber8 çeri domates2 domates1 soğan80 ml domates suyu150 g taze kaşar peyniri (rendelenmiş)20 g tereyağı4 defne yaprağı4 dal taze kekik1 limonTuzluKarabiberZeytinyağı Tereyağlı Ve Sarımsaklı Karides Güveç Nasıl Yapılır?     İlk olarak güvecin içerisine kullanacağınız soğan, biber ve domatesleri küp küp doğrayın. 2 diş sarımsağı ince ince kıyın. Orta ateşte ısıtılan tavanın içerisine tereyağını ekleyin ve eritin. Eriyen yağın içine sarımsakları ekleyip bir kaç dakika kavurun. Arkasından öteki malzemeleri tavanın içerisine alarak soteleyin ve karidesleri ekleyin. Defne yaprağı, domates suyu, limon kabuğu ve taze kekiği de karışımın içerisine ekleyerek karıştırın. İsteğe göre limon kabuğu yerine limon suyu da seçim edilebilir. Tuz, karabiber ve istediğiniz baharatlar ile yemeğinizi lezzetlendirebilirsiniz. Son olarak hazırladığınız yemeği büyük doruk güveç kabına ya da minik güveçlere paylaştırın. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri ve bir miktar tereyağını ekleyin.Güveç kabını, evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Aroma katmak için üstüne nane yaprakları ekleyebilirsiniz.Tereyağlı ve sarımsaklı karides güvecin yanında, börülce salatası veya zeytinyağlı enginar hazırlayarak şık bir sunum elde edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.Tereyağlı ve Sarımsaklı Karides Güvecin Püf Noktaları Nelerdir?

Güveç tarifinde çimçim veya jumbo karides kullanarak yemeğinizin lezzetini arttırabilirsiniz. Karides tariflerinde kullanılan en önemli incelik ise sarımsak kullanımıdır. Karidese çok yakışan sarımsak dişlerini, tarife başlamadan önce tavada kavurarak kullanabilirsiniz.Karides güveç tarifinde dikkat edilecek öteki husus ise karideslerin artı pişmemesidir. Sebzeleri suyun içinde pişirdikten sonra karidesleri de bu karışıma ekleyerek 5 10 dakika tutabilirsiniz. Aromasını arttırmak için tavuk kemik suyu ya da karides kafasından yapılan suyu kullanarak karidesin kendine has lezzetini ortaya çıkarabilirsiniz.Karides kafasının suyunu kullanabilmek için karidesleri tamamen yıkayıp kumlarını temizleyin. Kafa ve kabuk kısımlarını kopardıktan sonra mutfak robotundan çekerek ufalayın. Bu Nedenle suyunu daha dar bir şekilde kullanabilirsiniz.1 Porsiyon Karides Güveç Kaç Kaloridir?

Standart malzemelerle hazırlanan 200 gramlık bir porsiyonda karides güveç, yaklaşık 250 kaloridir.Sadece haşlayarak ve başka malzeme eklenmeden hazırlanan 100 gramlık karides, takriben 100 kalori değerindedir. Fırında yapılan karidesin bir porsiyonu ise sıradan 320 kaloridir.

Yeni lezzetler sınamak ve sağlıklı beslenmek için, pratik et yemeklerine göz atarak sofralarınızı zenginleştirebilirsiniz. Yemeklerin yanında çok yakışan midye tava tarifini de notlarınız arasına ekleyin. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın. [IMG]lezzet/content/assets/images/dbabone.png[/IMG]

lezzet

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Forumki.Com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.