You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Teriyaki Soslu Ahtapot (Mercimek Fava Yatağında)

Teriyaki Soslu Ahtapot (Mercimek Fava Yatağında)

⭐⭐⭐ Süper Moderator
Teriyaki Soslu Ahtapot (Mercimek Fava Yatağında)
[Resim: teriyaki-soslu-ahtapot-mercimek-fava-yat...85b6af.jpg] Teriyaki Soslu Ahtapot (Mercimek Fava Yatağında) Tarifi İçin malzemeler 2 kg’lık bütün ahtapot3 adet turunç250 g sarı mercimek1 adet soğan2 diş sarımsak1 adet limon1 nehir kaşığı beyaz biberDağ kekiğiZeytinyağıTeriyaki sosuŞekerTuz Teriyaki Soslu Ahtapot (Mercimek Fava Yatağında) Nasıl Yapılır? İyice yıkanmış bütün ahtapotu parçalanmış turunçlarla birlikte buğulu pişirme tenceresinde kaynayan suyun üstünde, 2-2.5 saat değin buharda pişirin. İyice yumuşadıktan sonra çıkarıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.Öte yanlamasına mercimek favayı hazırlamaya başlayın. İyice yıkadığınız sarı mercimeğin içine 1 soğan doğrayın, 2 diş sarımsak, limon suyu, şeker ve tuz ilave ederek, kısık ateşte, üzerine bir parmak çıkacak değin su ek edip ağır ağır kaynatın. İyice yumuşayıp mercimek lapası haline geldiğinde bir robot ile iyice çekin, payrekse boşaltın ve ılımaya bırakın.Ahtapotu kalın dilimler halinde kesip, kızdırılmış bir teflon tavada zeytinyağı ve teriyaki sos ile 5 dakika değin kavurun. Sonra mercimek favasından yatak üzerinde dağ kekiği ile servis yapın. [IMG]lezzet/content/assets/images/dbabone.png[/IMG]

lezzet

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Forumki.Com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.