You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Ceo
Pahalı Öğretmen
“Pahalı Öğretmen”

Seda, genç yaşına rağmen hayal kurmayı hiç bırakmayan bir kadındı. En büyük isteği, kendi pastanesini açmaktı. İnternetten birkaç video izledi, birkaç tarif okudu ve kendine güvendi:
“Bu iş sandıkları kadar zor değil,” dedi.

Ailesi temkinli yaklaşsa da Seda çoktan kararını vermişti. Küçük bir dükkân kiraladı, borç aldı, vitrine rengârenk ürünler dizdi. Ama işler umduğu gibi gitmedi. Tarifleri tam tutmuyor, müşteriler az geliyor, aldığı borçlar giderek büyüyordu.

Bir gün mahalledeki yaşlı bir kadın içeri girdi. Sessizce tezgâha baktı, sonra Seda’ya dönüp yumuşak bir sesle konuştu:

“Pişirmek emek ister kızım. Sadece tarifi değil, ateşi, zamanı, sabrı da öğrenmek gerek.”

Seda utanarak başını eğdi.
“Ben hızlı olsun istedim… Çok hata yaptım galiba.”

Kadın gülümsedi.
“Hata ucuzdur, kızım. Ama tecrübe pahalıdır. Çünkü insan önce bedelini öder, sonra dersini alır.”

O gün Seda pastaneyi kapattı ama vazgeçmedi. Bir kursa yazıldı, aylarca çalıştı, profesyonel ustaların yanında çıraklık yaptı. Ellerinde un izleri, yüzünde yorgunluk çizgileri vardı ama artık her adımını bilinçle atıyordu.

Bir yıl sonra aynı dükkânı yeniden açtı.
Bu kez tarifler kusursuzdu, müşteriler memnundu. Sedanın pastanesi kısa sürede semtin en sevilen yerlerinden biri oldu.

Bir müşteri, “Nasıl bu kadar güzel yapıyorsunuz?” diye sorduğunda Seda gülümseyerek şu cevabı verdi:

“Tarifim çok basit…
Önce hata yaptım, sonra öğrendim.
Çünkü tecrübe pahalı bir öğretmendir — ama öğrettiklerini asla unutturmaz.”
Herşey Sensin Maviş

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Forumki.Com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.