www.ForumKi.Com - Yeni Temamız İle Daha Büyük Bir Aileye
www.AyFM.Net - Sanal Radyo Müzik ve Arkadaşlık Platformuna Sizleride Bekliyoruz
Elmalı Pay
Elmalı Pay
Elmalı Pay
Elmalı Pay Yapılışı
1. İç Harcı Hazırlama
Elmaları soyup küp küp doğrayın.
Tavaya alın, üzerine şeker ve tarçın ekleyin.
Orta ateşte karıştırarak yumuşayana kadar pişirin.
Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
2. Hamuru Hazırlama
Un, şeker ve tuzu bir kapta karıştırın.
Soğuk küp küp doğranmış tereyağını ekleyip parmak uçlarıyla kum gibi olana kadar ezin.
Soğuk suyu ekleyerek toparlanan bir hamur elde edin.
Hamuru strece sarıp 20–30 dakika buzdolabında dinlendirin.
3. Şekillendirme
Hamurun yarısını açıp tart kalıbına yerleştirin.
Soğuyan elmalı iç harcı içine yayın.
Hamurun diğer yarısını şeritler halinde kesin.
Şeritleri kafes şeklinde üzerine yerleştirin.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
4. Pişirme
Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 30–35 dakika pişirin.
Üzeri iyice kızarınca fırından çıkarın.
Elmalı Pay
•
Yazar: KartaLiçe
•
7 saat önce
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
![[Resim: myg7lup.jpg]](https://i.hizliresim.com/myg7lup.jpg)