You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

1
1
#
Hoş geldin, Ziyaretçi!
Rütbeniz yok.
reklam
Statü: Çevrimdışı
Stil Ayarları

En Iyi Isg Firması

En Iyi Isg Firması

En Iyi Isg Firması
En Iyi Isg Firması

En Iyi Isg Firması için en doğru yaklaşım, ihtiyacı doğrudan karşılayan çözümü kullanım alanı, teknik gereksinim ve maliyet dengesiyle birlikte değerlendirmektir. En iyi isg firması seçimi, “uzman var mı”dan fazlasıdır. Doğru firma; işyerinin risklerine göre planlanan hizmet, düzenli saha çalışması ve denetlenebilir raporlama çıktılarıyla çalışır. Bu sayede İSG ekibiniz kağıt üzerinde değil, sahada doğru işleyişi kurar.

Karar verirken en çok hata, firma teklifinin “belge teslimine” dayanmasıdır. Aşağıdaki kriterleri ve kontrol listesini kullanarak; yetki kapsamını, hizmet planının içeriğini, sağlık gözetimi ve acil durum gibi kritik süreçlerin takvimini ve teslim formatlarını netleştirebilirsiniz.

En Iyi Isg Firması Nasıl Seçilir

Öncelikle firma; işyeri tehlike sınıfı, çalışan sayısı, vardiya düzeni ve faaliyet alanınıza göre hizmet planı çıkarabiliyor mu kontrol edin. Ardından saha ziyaret sıklığı, risk değerlendirmesi güncelleme periyodu ve eğitimlerin kimlere, hangi formatta verileceği gibi ayrıntılar teklifin içinde görünür olmalıdır.
  • Hizmet planı net mi: hangi haftalarda saha çalışması, hangi periyotlarda raporlama yapılacağı yazıyor mu?Teslim çıktıları somut mu: risk değerlendirmesi güncellemesi, eğitim katılım kayıtları, saha denetim çıktıları gibi kalemler açık mı?İletişim akışı tanımlı mı: işyeri temsilcisiyle toplantı sıklığı ve acil ihtiyaçlarda geri dönüş süresi belirli mi?İtiraz ve iyileştirme var mı: bulgular için aksiyon takvimi ve takip mekanizması teklif ediliyor mu?
Yetkinlik ve Mevzuat Uyumu Kontrol Listesi

Önce iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi görevlendirmelerinin kapsamını ve işyeriyle uyumunu doğrulayın. Sonra kritik süreçlerin çıktılarının nasıl yönetildiğini sorun. Sağlık gözetimi, acil durum hazırlıkları ve çalışan bilgilendirme eğitimleri “yapıldı” denildiğinde değil, takvim ve kayıtlar üzerinden izlenmelidir.
  • Risk değerlendirmesi: Mevcut riskler temel alınarak hazırlanıyor mu, değişikliklerde güncelleniyor mu?Acil durum: Olası senaryolara göre plan, tatbikat ve aksiyon takibi nasıl yapılıyor?Sağlık gözetimi: Çalışan gruplarına göre muayene planı, takip ve yönlendirme akışı tanımlı mı?Eğitim ve bilgilendirme: Eğitimlerin içeriği işin riskleriyle bağlantılı mı, katılım kayıtları düzenli mi?İSG kurul veya süreçler: Yapılandırma, toplantı/karar takibi ve aksiyon kapatma mekanizması var mı?Denetim bulguları: Gözlenen uygunsuzluklar için kök neden ve süreli aksiyon planı sunuluyor mu?
Hangi Durumda Hangi Hizmet Paketi Mantıklıdır

Tehlike sınıfı ve vardiya düzeni yoğunlaştıkça saha ziyaret sıklığı ve güncelleme ihtiyacı artar. Yeni hat, yeni proses veya organizasyon değişikliği yaşanıyorsa risk değerlendirmesi güncelleme ve eğitim planı daha sık devreye alınmalıdır. Personel profili de önemlidir: toplu işe alım dönemleri, geçici çalışanlar veya alt işveren koordinasyonu varsa yönetim akışı net olmalı.
  • Az çalışan ve düşük operasyon yoğunluğu: Temel risk çalışmaları, periyodik eğitim ve raporlama takvimi ağırlıklı kapsamlar daha verimli olabilir. Vardiyalı üretim veya saha ağırlığı: Daha sık saha denetimi, iyileştirme takibi ve acil durum prova planı içeren kapsamları önceleyin. Sürekli değişen süreçler: Proses, kimyasal/ekipman değişimi veya yeni proje dönemlerinde risk değerlendirmesi güncellemesi ve eğitim revizyonunu paket içinde kontrol edin. Sağlık gözetimi gereksinimi yüksek alanlar: Muayene planı, takip akışı ve çalışan yönlendirme süreçlerinin yönetilebilirliğini teklif kalemlerinden görün. Alt işveren ve koordinasyon ihtiyacı: Sahadaki iletişim, bulgu paylaşımı ve aksiyon kapatma sorumluluklarının kimde olduğu yazılı olmalıdır.