You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Ferrero Rocher Mini Pasta

Ferrero Rocher Mini Pasta

⭐⭐⭐Administrator⭐⭐⭐
Ferrero Rocher Mini Pasta
Kat Kat Lezzet: Ferrero Rocher Mini Pasta 
Malzemeler Keki için;
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 paket kakao (25g)
Yarım su bardağı fındık kırığı
3 yemek kaşığı sürülebilir çikolata
Kreması için;
200 ml sıvı krema
1 yemek kaşığı pudra şekeri
80g sütlü & bitter çikolata
Üzeri için;
Eritilmiş çikolata
Fındık kırığı
Çikolatalı Krema
Çikolatalar
[Resim: inbound2299162991474362083_96737165.jpg]

Hazırlanışı
İlk olarak pastamızın kekini hazırlayalım. Bunun için uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak mikser ile beyazlaşıp köpürene kadar çırpalım.
Ardından üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyelim ve çırpmaya devam edelim.
Unumuzu, kabartma tozu ve vanilyamızı da elekten geçirerek karışımımıza ekleyelim.
Kakaomuzu da eleyerek ekleyelim ve tekrardan mikser ile çırpalım.
Fındık kırığı ve sürülebilir çikolatamızı da kek hamurumuza ekleyerek son kez çırpalım.
Kelepçeli kek kalıbımıza pişirme kağıdını yerleştirerek kelepçesini kapatalım ve kenarlarında kalan fazlalıkları makas yardımı ile keselim. Ben bu tarifte 26cm çapında kelepçeli kalıp kullandım.
Kek harcımızı kalıbımızın içerisine boşaltalım, kalıbı bir kaç kez tezgaha vurup içerisindeki havanın çıkmasını sağlayalım.
Ardından kekimizi önceden ısıtılmış 180°C fırında 30 dakika pişmeye bırakalım.
Sürenin sonunda pişen kekimizi fırından çıkartalım ve soğumaya bırakalım.
Pastamızın kreması için karıştırma kabına sıvı kremamızı alalım. bu aşamada kullandığımız sıvı kremanın soğuk olması gerekmektedir. Mümkünse 1 gece öncesinden dolapta bekletmelisiniz.
Üzerine pudra şekerini de ekleyerek mikser yardımı ile çırpalım.
Kıvam alan kremamızın üzerine benmari usulü eritip soğuttuğumuz çikolatamızı ekleyelim ve çırpmaya devam edelim. Ben yarısını sütlü yarısını bitter çikolata olarak kullandım ancak siz istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.
Kremamız koyulaşınca spatula yardımı ile toparlayalım.
Kekimizi kalıptan çıkartalım ve altındaki pişirme kağıdından sıyırarak tezgaha alalım.
Üst kısımdaki bombeliği bir bıçak yardımı ile keserek çıkartalım.
7cm'lik kalıplar ile kekimizi keselim. Kestiğimiz kekleri de bıçak yardımı ile ortadan ikiye keselim.
Bir tabak içerisine kalıplarımızı alalım. Kalıplarımızın içerisine ikiye ayırdığımız kek parçalarımızdan birini alalım.
Üzerine hazırladığımız kremadan yaklaşık 2 kaşık kadar koyalım ve üzerini düzeltelim. Ardından üzerine de diğer kek parçamızı kapatalım.
Hazır olan pastalarımızın üzerini streçleyelim ve 1 gece buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
Dinlenen pastalarımızı kalıplarından çıkartalım. Bu aşamada pastanızın üzerine elinizle ya da bir bardak yardımı ile bastırarak kolay bir şekilde çıkartabilirsiniz.
Pastalarımızın üzerini benmari usulü eritilmiş çikolata ile kaplayalım, fındık kırığı, çikolatalı krema ve çikolatalar ile de süsleyelim.
Ferrero Rohcer mini pastalarımız servise hazır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Herşey Sensin Maviş

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Forumki.Com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.