You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Mor Lahanalı Hamsi Sarma

Mor Lahanalı Hamsi Sarma

⭐⭐⭐ Süper Moderator
Mor Lahanalı Hamsi Sarma
[Resim: mor-lahanali-hamsi-sarma-39ed0247-60e9-4...66b2d4.jpg] Mor Lahanalı Hamsi Sarma Tarifi İçin malzemeler  Mor lahana (Yaprakları ince ve gevşek)200 g hamsi (Kılçığı çıkarılmış)1 su bardağı pirinç1 kuru soğan (Yemeklik doğranmış)Bir avuç çam fıstığıBir yemek kaşığı kuru naneYarım demet maydanoz (İnce kıyılmış)ZeytinyağıTuz, karabiber Mor Lahanalı Hamsi Sarma Nasıl Yapılır? Pirinci 2-3 kez yıkayıp süzgece alın. Kuru soğanı zeytinyağında yumuşatın, çam fıstığını ekleyip birkaç dakika karıştırın. İçine suyu süzülmüş pirinci ekleyip birkaç dakika kavurun. Ateşten alıp nane, maydanoz, karabiber ve tuzunu ekleyip soğutun. En son içine kabaca doğranmış hamsiyi ekleyip karıştırın.Lahanayı ikiye kesip kökünü çıkarın ve tamamiyle tuzlu kaynar suya atın. 3-4 dakika haşlayıp soğuk suda şoklayın. Yapraklarını sarmalık hazırlayın ve içi 1’er tatlı kaşığı dek koyup sarın, bir tencereye sıralayın. Üzerine 1 su bardağı su ve birazcık tuz ekleyip orta ateşte 25 dakika pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın. Sıhhat olsun.Dilerseniz, Karadeniz'in meşhur lezzeti olan ançuez buğulama tarifine de göz atabilirsiniz

[IMG]lezzet/content/assets/images/dbabone.png[/IMG]

lezzet

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Forumki.Com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.