You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Super Moderator
Patatesli Börek
Patatesli Börek Yapılışı
[Resim: 6o2vn9j.jpg]
1. İç Harcın Hazırlanması
Patatesleri haşlayın ve kabuklarını soyup ezin.
Soğanı küçük küçük doğrayın ve sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun.
Ezilmiş patatesleri tavaya ekleyin.
Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
İç harcı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
2. Sosun Hazırlanması
Bir kapta:
1 su bardağı süt
½ su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
hepsini güzelce çırpın.
Bu sos tüm yufkaların arasına sürülecek.
3. Böreğin Yapılışı
Fırın tepsisini yağlayın.
İlk yufkayı serin ve sostan sürün.
İkinci yufkayı parçalayıp yerleştirin, yeniden soslayın.
Patatesli iç harcı her yerine eşit olacak şekilde yayın.
Üçüncü yufkayı parçalayıp iç harcın üzerine yerleştirin, sos sürün.
Dördüncü (son) yufkayı bütün halinde üste serin ve kalan sosu üzerine dökün.
4. Pişirme
Böreği kare kare dilimleyin.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri kızarana kadar 30–40 dakika pişirin.
5. Servis
Fırından çıkan böreği biraz dinlendirin.
Sıcak ya da ılık servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun canım! 🥰🥟
Bunu ilk beğenen sen ol

Patatesli Börek

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Forumki.Com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.