You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

⭐⭐⭐ Süper Moderator
Sardalya Ezmesi
[Resim: sardalya-ezmesi-26d9a0ab-2bd7-48ae-a36d-...e58090.jpg] Sardalya Ezmesi Tarifi İçin malzemeler 250 gr tuzlu sardalya100 gr ince çekilmiş antep fıstığı1 dilim bayat ekmek100 gr yeşil zeytin1 limon1 dere bardağı zeytinyağı Sardalya Ezmesi Nasıl Yapılır? Sardalyaların kılçıklarını ayıklayıp, zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın.Balıkları havanda macun kıvamına gelinceye değin dövün.Ekmeği ufalayın. Antep fıstığı, ufalanmış ekmek, zeytin ve sardalyaları rondodan geçirip püre kıvamına getirin.Karışımı meze tabağına aktarıp, zeytinyağı ve limonla çırpın. Dereotu ile süsleyerek servis yapın.<b>Sardalya Ezmesi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?</b>

İlk olarak balığın karın bölgesini temizleyin ve kılçıklarını çıkartın.Balıkları pişirmeden önce dövün.Ezmenin lezzetini arttırmak için ceviz de ekleyebilirsiniz.Hazırladığınız mezenin zeytinyağını servis edeceğiniz zaman ek edin.<b>1 Porsiyon Sardalya Ezmesi Kaç Kalori?</b>

Sardalya ezmesinin bir porsiyonu, yaklaşık 140 kaloridir. Zengin besin değerlerine sahip olan sardalya ezmesini, yemeklerin yanında servis edebilirsiniz. [IMG]lezzet/content/assets/images/dbabone.png[/IMG]

lezzet

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Forumki.Com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.